torsdag 19 maj 2011

Nöden är den bästa kocken.

Med cirka noll kronor på kortet och en ekande kyl kan det vara lätt att bli handfallen, men inte Kristin. Idag blev det en helvegitarisk middag med influenser från, ja vem vet.
Såhär gick det till:
Hittade ett par schalottenlökar i botten på kylen. Hackade dessa och brynte i lite smör.
Slängde på råris (från risenta det är det bästa). Hittade ingen buljong, så tog lite paprikapulver, örtsalt, några kardemummaskidor och en bit kanelstång och slängde i. I kylen hittade jag: Smörgåsgurka, majonäs, kokade bruna bönor, en bit purjo, nån slags fejkgräddfil och sweet baby ray-sås. Det fick bli en röra. I frysen låg det en påse gröna bönor och en påse brocolli (och inget mer). Dessa kokades och fick lite smör och salt på sig. Klart!
Åts på taket på 20 våningen i snålblåsten. Nu är det sommar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar